عسل خالص و مرغوب ماده شیرین شهد دار و تلغیظ شده ای است که زنبور با بال زدن، آب را تا حد ممکن تبخیر میکند.
نوع ، رنگ و مزه عسل بستگی به گل ها وگیاهانی دارد که زنبورازآن تغذیه و شهد می گیرد وعاری ازهرگونه مواد نگهدارنده ،آلاینده ها ،آنتی بیوتیک ها ، آفت کش ها و فلزات سنگین می باشد واز رنگ و طعم و بافت ثابتی برخوردار است.
طبیعی بودن موادغذایی با سلامت بدن ارتباط مستقیمی دارد.
عسل طبیعی وارگانیک یکی از محصولاتی است که باتوجه به مواد پروتئین ، املاح و مواد معدنی که دارد ازارزش غذایی بالایی برای درمان بسیاری از بیماریها برخوردار و اثرات مفیدی میتواند داشته باشد وسازگاری بسیاری با بدن وسلامتی تمامی افراد در هرسنی که باشند دارد و هیچگونه عارضه و ضرری نخواهد داشت. اما عسل تقلبی که ازتمامی این گفته ها ناسازگاراست میتواند نشان دهنده تقلبی بودن عسل باشد.
شیوه ای اشتباه و اما رایجی که بین مردم ترویج دارد وجود موم، در کنارعسل نشان دهنده طبیعی و ارگانیک بودن میباشد که این باور به یقین میتوان گفت که اشتباه است.
فقط با انجام چند روش ساده وبی دردسر و بدون پرداخت هزینه ای در کوتاه ترین زمان عسل طبیعی را از تقلبی میتوان تشخیص داد. هرچند که عسل طبیعی با عسل ارگانیک متفاوت است اما اولویت اول تشخیص عسل طبیعی از تقلبی می باشد که به بعضی ازاین روشها اشاره می شود:
تست آب :
یک روش آسان برای بررسی خالص و ارگانیک بودن عسل درخانه مخلوط عسل با آب است یک قاشق از عسل رابایک لیوان اب مخلوط کنیم اگر عسل خالص باشد در ته لیوان ته نشین میشود بدون اینکه به راحتی درآب حل شود و عمل عکس آن نشان دهنده تقلبی بودن عسل می باشد دلایل ممکن که میتواند به راحتی در آب حل شود این است که عسل های حاوی رطوبت یا شربت ها میباشد .
حرارت دادن با گرما :
با حرارت دادن ملایم عسل خالص رنگ آن به کاراملی ، طلایی تغییر پیدا میکند و عطر مطبوعی خواهد داشت اما در مقبل عسل تقلبی زمانی که حرارت داده شود تمایل به سوختن و عطر و بوی سوختگی خواهد داد.
شما باید رنگ را بررسی کنید :
عسل های تقلبی به دلیل مخلوط با شیرین کننده ها و افزودنی های نگهدارنده بسیار رقیق و رنگ روشن و شفافی دارند .
تست با سرکه :
سرکه به دلیل اسیدی بودن و عسل های تقلبی به دلیل مخلوط با شکر میباشد زمانی که به عسل مقداری سرکه اضافه کنیم باعث کف کردن میشود و این نشان دهنده ناخالصی و تقلبی بودن عسل را نشان میدهد اما عسل های خالص که هیچگونه مواد افزودنی ندارند زمانی که با سرکه مخلوط کنیم شاهد هیچگونه واکنشی نخواهیم شد.
چسبندگی :
همیشه از عسل به عنوان چسبنده قوی یاد میشه اگه تابه حال امتحان نکردید با یک شیشه عسل ما میتونید امتحان کنید برعکس آنچه که از عسل همیشه یاد شده عسل طبیعی حالت مومیایی ویا کرم عمل میکند در حالی که عسل تقلبی مثل یک چسب به دلیل افزودنی های شکر احساس چسبندگی خواهید داشت .